Selecteer een pagina

Erfgoed herleeft op domein Forreist!

 

Madelie is neergestreken op een bijzondere plek in Brugge. Een plek met veel historische waarde. Een plek die leeft en geleefd heeft.

Een ruïneuze hoeve met overwoekerde boerderijgebouwen, dat kochten Marit en Pieter, de eigenaars, met de bedoeling alles met respect, liefde en veel geduld terug in ere te herstellen. En met succes! De hoeve is opnieuw woonhuis, de Egyptisch aandoende aankleding schittert als weleer, en de Vlaamse Overheid heeft dit project als een van de drie laureaten weerhouden voor de Onroerenderfgoedprijs 2023. 

-> Stemmen kan tot en met Openmonumentendag 10 september 2023 op de website van de Onroerenderfgoedprijs.

 

Open Monumenten weekend 

Neem op 9 en 10 september een kijkje op de Forreist site. Een plek die geschiedenis ademt. Je ontdekt er een bakkershuisje, eeuwenoude dakgebinten, een gerestaureerde oranjerie die intussen ook dienst doet als keuken enzovoort!
 

Leer meer over onze de levenswijze van onze voorouders en laat je begeleiden door gidsen die allen betrokken waren bij het bouwdossier en de opvolging van alle erfgoedwerken over de jaren heen.

Geniet na een informatieve kijk in de geschiedenis van een demo buurtbakken in het gerestaureerd bakkershuisje, of pluk je eigen bloemen in de aangrenzende pluktuin!

Let op! Inschrijven voor de gegidste toeren is verplicht en kan via deze link. 

Ben je te laat of wens je enkel de pluktuin te bezichtigen? Dat kan nog steeds! De pluktuin blijft open voor zelfpluk. Houd er wel rekening mee dat het drukker kan zijn dan normaal.

Leer je graag meer? Bekijk dan het verhaal in het Brugs portfolio en/of via de voorstelling als laureaat!

Pin It on Pinterest

Share This