Selecteer een pagina

Tulpen op mijn land!

Het is bijna zover, de tulpen en narcissen beginnen hun koppen te laten zien en ik kan mijn enthousiasme niet temperen. Kom ontspannen op het (braakliggend) veld van Madelie, ga met unieke exemplaren lentebloemen huiswaarts en start dromen bij de bloemenzee die deze zomer op jou wacht! Hoe begin je eraan? Lees de instructies aandacht hieronder! Veel plezier!

Tulpprincessen

Tulpen geven hét startschot van de lente als je het mij vraagt. Madelie investeerde dit jaar in een heleboel speciale tulpen die jouw hart sneller doen slaan. Verwacht je aan speciallekes die je niet op de markt terugvindt, en dat aangevuld met de mogelijkheid om jouw unieke tulp mét bol te kopen.

 

STADIUM

Je plukt de tulp wanneer ze nèt begint open te gaan, dus wanneer je de kleur al wat kan zien terwijl ze eigenlijk nog gesloten lijkt. Wanneer je dan plukt, blijft de tulp 8 tot 10 dagen mooi!
Bij sommige soorten is het mogelijk de bol terug te planten wanneer de tulp uitgebloeid is zodat je volgend jaar van dezelfde tulp kan genieten in jouw tuin.

OPGRAVEN

Het klinkt als rozengeur en maneschijn, en dat is het ook, als je je handen wilt vuilmaken. Je hoort het goed. Jij gaat met jouw handen graven in Madelie haar heilige biologische grond! Hoe doe je dat?  Je graaft zo dicht mogelijk met je vingers tot aan de overgang  tussen steel en bodem en wiebelt de tulp daar lichtjes los. Is de grond erg nat en lukt het niet goed, probeer dan tot onder de bol te graven zodat je de wortels zelf kunt loswrikken.
PRIJS
We vragen 1.80 EUR per tulp. Deze tulpenprincessen zijn niet de goedkoopste op de markt (ook niet voor mij in de aankoopfase). Maar ze zijn uniek, biologisch en ze pronken als ware kunstwerken op jouw tafel. 
Betalen kan via de payconiq code op het veld zelf of via overschrijving op BE90 7785 9711 0332. Plaats als mededeling “Madelie + aantal stelen”.

Narciskoninginnen

Denk bij Narcis niet aan de typisch gele bloem die je overal in Brugge ziet. Zelf je wildste fantasieën kunnen niet tippen aan de narcissen die binnenkort in bloei staan!

PLUKSTADIUM

Knip Narcis in ‘gooseneck stage’. Je knipt dus eigenlijk blind jouw narciskoningin en ziet hem openbloeien thuis in jouw vaas!

PLUKKEN

Om de Narcis te plukken hoef je je handen niet vuil te maken, maar wel best beschermen. Narcissen geven een adelijk slijm af die kan irriteren op de huid. Laat je niet vangen en kom gewapend met handschoenen en een scherpe tang!
PRIJS
We vragen 1,20 EUR per Narcissteel.
Betalen kan via de payconiq code op het veld zelf of via overschrijving op BE90 7785 9711 0332. Plaats als mededeling “Madelie + aantal stelen”.

Pin It on Pinterest

Share This