Selecteer een pagina

Met deze foto duik ik graag nieuwe werkweek in.

Met een ode aan eenvoud en focus. Het gaat over dat ene lathyrus bloemetje zien en liefhebben. Het gaat over het negeren van ruis. 

Want er is veel ruis. Er staat veel onkruid die ik niet meer bijgewerkt krijg. Maar er komt ook nog veel nieuws en veel moois. En er staat ook nog heel veel unieks 🌸.

Geniet. Vooral dat!

📸 @michellegeerardyn 💛

💛
Het veld is zijn hoogtepunt voorbij, maar wees niet getreurd. Ondanks het winnend onkruid, omvergevallen bloemen en uitgebloeide bloemen, is er nog steeds heel veel te ontdekken.

Er komen nog veel zonnebloemen aan, in speciale vormen (denk aan de teddy variant!). Ook de Dahlia's zijn nog in opmars! En daarnaast nog heel wat verschillende bloemen; strobloemen, korenbloem, zinnia, cosmos, amarant, ...Het lukt me nog steeds prachtige boeketjes samen te stellen 🥰

Ik ben trots op seizoen 2022. We slaagden erin nog meer bloemen aan te bieden, en dat over een langere periode. We overwonnen de drukkende hitte. Ik ging niet onderdoor aan de combinatie met mijn echte job in Gent. We werkten samen en omarmden de perfecte imperfectie. We deden het 100% bio met opnieuw een geldig certificaat op zak. We deden het met leuke babbels in het Guislain. Er fietsten talloze blije plukkers weg. We kregen mooie en ook ontroerende berichtjes via overschrijving en social media. Ik mocht genieten van een geweldige partner in crime aan mij zijde (@lotboudens) en ongelofelijk straffe boeren en buren rondom me heen. 🫶

Dit is nog geen fin de saison, maar toch een moment om jullie virtueel in de bloemetjes te zetten. Zonder jullie positiviteit, jullie geloof in dit project en jullie durf om de eerste stappen te zetten als klant van een open 24/7 plukweide in Brugge, zou Madelie niet kunnen bestaan.

Ik kijk uit naar wat nog komt en omarm het perfect imperfect veld die stillaan in herfstmodus gaat 🌻🐝🌱🌎🫂🌸 .
Rechte rug, borst vooruit, klaar voor de nieuwe werkweek !👩🏻‍💻
Hip volk op de bloemenweide in Varsenare. 

Miss. Bee Assortiii 🐝
Wil jij graag meer te weten komen over biologische bloementeelt? Over boeketbinden? Over perfect pluk stadia? Wil jij even 200% ontspannen in de boeren buitenlucht?

Schrijf je dan snel in voor de komende workshop vrijdag 29 juli. 🌸

Ik citeer even een reactie van een deelneemster die de sfeer weergeeft:

“Super genoten van jouw veld,  jouw intro,  de deskundigheid van de bloemenmama,  het plukken op jouw veld,  het boeket vers en nu aan het drogen…als dit niet GENIETEN & NAGENIETEN is !!
 
Prachtige fotoos,  die kleuren,  het bloementafeltje, de aandacht voor bloemen,  mooi mooi.”

Meer info via link in bio. 

📷 @michellegeerardyn
Een (net ontdekt) wist-je-dat-je! 

Het bloemenveld van Madelie staat zo goed als VOL eetbare bloemen!

Echt waar, ik lijst hier een aantal biobloeiers op:
 - tagetes (afrikaantje - stinkertje)
- basilicum
- cosmos
- dille
- calendula (goudsbloem)
- cenaurea (korenbloem)
- anthirrhinum (leeuwenbekje)
- oost indische kers
- zonnebloem (nog niet in bloei)
- achillea 
- echinacea (nog niet in bloei)
- dahlia (nog niet in bloei)
- nigella (juffertje-in-het-groen)
- phlox
…

Kom gerust dit weekend langs om je eigen boeket te plukken (en nadien op te eten 🤭). Neem emmer, water en schaar mee! ✅

Morgenochtend verwelkomt @lotboudens je graag aan het veld, en anders kom je op gelijk welk moment goed uitkomt voor jou.

Vragen? Shoot!
Stinkertjesliefde. Halsoverkop. To the 🌜 & 🔙

Pin It on Pinterest