Selecteer een pagina

Visie

Biologisch gecertficeerd

Perfect imperfect

Coöperatief

Waarden Madelie

Biologisch gecertificeerd

Madelie plaatst deze waarde voorop en past al haar processen aan om vanaf het startschot het woord biologisch met trots te dragen.

Perfect imperfect

Niets schoner dan een bloem met een gekronkelde steel die jouw boeket net wat meer karakter geeft. Puur natuur!

 

Coöperatief

De samenwerkingsverbanden met het Psychiatrisch Centrum Dr. Guislain, De Varens, Erfgoed en Maison Fleurie zijn van onschatbare waarde. Synergieën zijn niet weg te denken uit dit project.

Madelie

Madelie

Alter-ego van Delphine De Groote

Madelie is het resultaat van een wild project dat na jaren zinderen in het hoofd van Delphine zonlicht zag in 2020.

Delphine is de drijvende kracht achter Madelie. Ze staat wellustig in het leven en heeft een gezonde portie ondernemingsdrang in het bloed. De bewondering voor Moeder Natuur speelt al van kinds af aan en doet haar ogen nog steeds fonkelen. Met veel zin en blozende kaken ontplooit ze zich deeltijds ten dienste van Madelie tot bloemboerin met aandacht voor biologische principes, moeder natuur en de mens.

Naast bloemboerin, engageert Delphine zich als bedrijfspsycholoog. 

Neem gerust contact op via delphine@madelie.be .

Waarom Biologisch?

In 2020 sprak Europees Landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski de ambitie uit om 25% bio te hebben tegen 2030. In Vlaanderen is 1,4% van het landbouwareaal biologisch, in Wallonië is dat 11,5%. Madelie steekt de handen uit de mouwen om deze ambitie te halen, en wel met biologische bloemen!

Waarom biologische bloemen?

Hoe diverser het aantal planten en dieren op landbouwgrond, hoe minder pesticiden er nodig zijn en hoe hoger de opbrengst, zeggen internationale onderzoekers die data over 1500 stukken landbouwgrond wereldwijd analyseerden (Knack, 2019).

Biologische bloemen zijn met andere woorden van onschatbare waarde voor een heleboel groepen:

 

Voor jou

 

Een momentje aarden op het veld brengt rust en een gezonde blos op je wangen. En wat dacht je van het momentje me-time, waarin je de stelen zorgvuldig schikt in een zelfgekozen vaas? Geniet, kijk en pronk met je eigen creatie!

Voor de Groenteboer

 

Een rijk insectenleven die zich in haar sas voelt tussen de bloemen, helpt de boer zijn teelten in gang te zetten en plagen op natuurlijke wijze te bestrijden.

Voor kleine zoogdieren

De bloemenweide fungeert als habitat, voedsel- en voortplantingsplaat zodat deze groep zich veilig en gelukkig kan ontplooien.

Voor moeder natuur

Een bos bloemen uit een verwarmde serre of van ver ingevlogen met het vliegtuig heeft een flinke klimaatimpact. Daarnaast maken grootschalige producenten gebruik van ongewenste pesticiden voor mens en dier.

Wat is een biologische bloem nu eigenlijk?

Biologische bloemen worden gekweekt in open volle grond, onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden. Kunstmest, chemische pesticiden of gentechnologie zijn in deze teelt uit den boze. Biologische telers gaan creatief aan de slag met natuurlijke alternatieven, zoals organische bemesting, biologische ongediertebestrijding, vruchtwisseling en de gepaste rassenkeuze. Zo krijg je ook gezonde en sterke bloemen.

 

Hoe weet je of je biologische bloemen koopt?

Sinds 2010 werd het bio logo geofficialiseerd op Europees niveau. Je herkent biologische producten wanneer je dit logo ziet. Madelie gebruikt dit logo met trots en staat onder controle bij Tüv Nord.

Pin It on Pinterest