Selecteer een pagina

Met veel trots kan ik verkondigen dat Madelie biologisch gecertificeerd is!

Dat betekent dat Madelie er alles aan deed om haar processen, grondstoffen en werkwijze aan te passen volgens de vereisten van Tüv Nord, een organisatie die erkent is door overheden om dit soort certificaten uit te reiken.

Wat doet Madelie nu precies?

Biologisch werken uit zich in verschillende domeinen. Van het bewust kiezen van bloemenzaad en bemesting tot de administratie en controles die georganiseerd moeten worden.

Een klein woordje uitleg bij een aantal van de acties vind je hier. 

 • Bloemenzaad

  Biologisch bloemenzaad is nog niet in grote massa beschikbaar in de markt. Om een speciaal assortiment te kunnen aanbieden werd het zaad zorgvuldig uitgekozen en gekocht uit onze buurlanden.

 • Opkweek
  Het zaad wordt opgekweekt tot plantgoed in een serre op een zonnige plek tussen de muren van het psychiatrisch verzorgingstehuis van het Guislain in Gent. We gebruiken biologische potgrond en hergebruiken de tweedehands aangekochte trays.
 • Bodem
  De bloemen worden geteeld in grond die sinds 2016 onder controle bij Tüv Nord staat. De grond werd tot dusver verzorgd door Michiel Slaats, die er een kleinschalige en kwalitatieve groententeelt op nahoudt (Truuthhof).
 • Pesticidenvrij
  Biologisch werken, betekent dat je geen pesticiden kan en mag gebruiken. Je moet dus creatief omgaan met uitdagingen zoals onkruid, ziektes en/of ongedierte. Ik kocht hiervoor heel wat worteldoek aan en wied op mijn blote knieën 😉 . Verder zijn pimpampoentjes de absolute helden op het veld wanneer ze balancerend op de steel bladluizen verorberen.  
 • Certificaat
  Madelie staat sinds 2021 onder controle bij het officieel controle orgaan Tüv-Nord-Integra met klantennummer : 51064. Om onder controle te staan, moet je uiteraard ook de de controles bekostigen. Ook dat hoort er bij !

Uitdagingen

Biologisch werken brengt zijn zeker uitdagingen met zich mee. Zowel financieel als op vlak van tijd. Maar de impact geeft zoveel geluk met zich mee dat het vloeken plaats maakt voor vreugdesprongen. Ik denk dat je het kan vergelijken met de pijn die wegebt nadat je net een kind op de wereld zette. Denk ik he… 😉

Pin It on Pinterest

Share This